Öztrak: Ağbal’ın 128 milyar dolar sorgusundan gittiği ortaya çıktı
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MB'nin faizleri sabit tutma kararını yorumlarken "Naci Ağbal '128 milyar doları araştırın dediği' için görevden alınmıştır, bu ortaya çıkmıştır" dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak Merkez Bankası’nın faizleri yüzde 19’da sabit tutmasını CHP Ekonomi Masası TV’ye değerlendirdi. Öztrak, Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu'nun faizleri yüzde 19'da sabit tutma kararının, önceki başkan Naci Ağbal'ın görevden alınma nedeninin faizler olmadığını ortaya koyduğunu öne sürdü.
 
Öztrak, “Önce şunu belirteyim, faizlerin %19’da sabit tutulması Naci beyin 2 puan faiz artırdığı için görevden alınmadığını gösterdi. Demek ki Merkez Bankası kasasından buharlaşan 128 milyar doları araştırın dediği için görevden alınmıştır, bu ortaya çıkmıştır" dedi. Konunun son derece ciddi bir mesele olduğunu, bilinen usullerin dışında çıkış yapan bir para olduğunu ve bunun bir ‘finansal skandal’ olduğunu söyleyen Öztrak, faizin sabit tutulmasına rağmen Türkiye’de dünyanın en yüksek faizlerinden birisinin geçerli olduğuna da dikkat çekti. 
 
Öztrak, çıkış için saydam, güven yaratacak, ciddi çapaları olan bir program gerekli olduğunu geçmişte söylediklerini ama hükümetin Merkez Bankası başkanını görevden aldığını bunun da güven ortamını bitirdiğini dile getirdi. 
 
Öztrak, çıkış için 3 şartı şöyle sıraladı:
 
1-Tek adam vesayet rejimden kurtulmak, güçlü parlamenter sistem inşa etmek. 
 
2-Yeni kurumlar.
 
3-Yeni kadrolar.
 
 
Anılan şartları mevcut hükümetin yapamayacağını zira AK Parti’nin metal yorgunu bir parti olduğunu söyleyen Öztrak, “128 milyar dolar buhar olup gitmiş, bunun hesabını sorunca ana muhalefet partisi binalarına vinçlerle, kirpilerle saldırıyorlar, bununla güven nasıl sağlanacak? Nerede demokrasi hukuk devleti?” diye sordu.

Diğer Yazılarımız