Paçacı: Asgari ücrete 300 TL zam, 25 milyonla alay etmektir
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı 2 bin 324 TL olarak belirlenen asgari ücretin, 25 milyon insanla alay etmek olduğunu söyledi, “Bu millet kendisiyle alay edenlere sandıkta dersini verecektir” dedi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı asgari ücretle ilgili partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.
 
Sözcü gazetesinin yazarlarına verilen 3,5 yıllık cezayı eleştiren Paçacı, bunun bağımsız yargının verebileceği bir ceza olmadığını, siyasi bir ceza olduğunu söyledi. Üst mahkemenin bu cezayı bozacağına inandıklarını dile getiren Paçacı Emin Çölaşan ve Necati Doğru’nun FETÖ’yle ilişkilendirilmesinin abesle iştigal olduğunu söyledi.
 
 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tanıtımını yapacağı yerli otomobili de değerlendiren Paçacı, “Dünya liderimiz yerli aracımızın prototipinin örtüsünü kaldıracak, sevinçliyiz. Nihayet bizim de bir yerli arabamız olacak. Umuyorum ki geçmişte üretilen Devrim arabası gibi bir sonuçla karşılaşmayız. Dediğim gibi sevinçliyiz, öyle bir dünya liderimiz var ki, bütün ülkelerin liderlerine kafa tutan ve oluşturduğu politikaları onlara kabul ettiren bir lider. Sonra öyle bir yönetim sistemimiz var ki, dünyada benzeri olmayan eşi olmayan bir yönetim sistemimiz var” dedi.
 
‘ASGARİ ÜCRETLİYE GÜNLÜK 10 LİRA ZAM REVA GÖRÜLDÜ’
 
Bugün Türkiye’nin tek gündeminin 25 milyonu ilgilendiren asgari ücret rakamı olması gerektiğini belirten Paçacı, “Sayın Bakan ‘Asgari ücretlimizi enflasyona ezdirmedik’ dedi, yüzde 15 zam yaptığını söyledi. ‘Yüzde 12 enflasyon artı yüzde 3’ dedi. Bu hesap yanlıştır yüzde hesabıyla asgari ücretliye verilen zam izah edilemez. Bugün 100 liranın yüzde 15’i 15 lira eder ama 10 bin liranın yüzde 15’i 1500 lira eder. Dolayısıyla yüzde hesabı ile giderseniz yanlış yere verirsiniz. Verilen zam toplam 300 lira yani günlük 10 TL’dir. Asgari ücretlimize öngörülen zam günlük 10 liradır. Bir ülkenin 25 milyon insanı ilgilendiren bir konuda bütçelerine günde 10 lira zammı reva görenlerin vicdanlarının sorgulanması gerekir” dedi.
 
 
 
’25 MİLYONLA ALAY EDİYORLAR’
 
Geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çay ve simit hesabı yaptığı bir konuşmayı dinleten, daha sonra yeni bir çay-simit hesabı yapan Paçacı şunları söyledi:
“Ben de bir çay ve simit hesabı yapayım. İki simit bir çay alsanız 5 lira. Bir günde 5 kişilik aile, Sayın Cumhurbaşkanı’nın hesabı ile gidiyorum, 25 lira. 3 öğün 75 lira. 30 gün 2.250 lira ki bu bir pastanede veya kafede içilen çay ve simit değil. Evde kalan ise 75 lira. Bu 75 lira hem kiranızı ödeyecek hem ısınacaksınız, elektrik parasını, yol parasını ödeyeceksiniz. Hem okul masrafını ödeyeceksiniz ve çocuğunuza da harçlık bırakacaksınız. Bugünkü yönetim 25 milyonu insanla alay etmektedir. Ancak şu bilinsin ki bu alay edilen milletimiz ilk genel seçimlerde kendisini ile alay edenlere en büyük dersi sandıkta verecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Diğer Yazılarımız