Cinsel istismara maruz bırakılan çocuğun davasına bakanlık dahil oldu
İsmailağa tarikatı liderlerinden Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında 'evlendirmesinin' kamuoyunca tepki toplamasının ardından bakanlıktan açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı davaya müdahil olduklarını açıkladı.

İsmailağa tarikatının liderlerinden Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken 'evlendirmesi'nin ortaya çıkmasının ardından tepkiler yükseldi. Çocuğun genç olunca kendisini cinsel istismara maruz bırakan ve buna izin veren ailesinden şikayetçi olması üzerine iddianameye giren anlatımları yaşananları gözler önüne serdi.
 
Gazeteci Timur Soykan'ın gündeme getirdiği olayın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' iddiasıyla açılan davaya müdahil olunmuştur. Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir" denildi.
 
Öte yandan 6 yaşında cinsel istismara maruz bırakılan H.K.G.'nin 'evlendirildiğinde' giydirilen gelinlikle fotoğrafları da ortaya çıkmıştı. H.K.G.'nin şikayetçi olduğu ailesi ve onu cinsel istismara maruz bırakan 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli'nin nasıl serbest bırakıldığı ise kamuoyunun merak ettiği sorulardan biri oldu.

Diğer Yazılarımız