Erdoğan: Sahip olduğumuz kültür ve medeniyete hakkıyla sahip çıkamadığımız acı bir gerçek
Türkiye'nin kültür ve sanat alanında istenilen seviyeye gelmediğini savunan Erdoğan, "Son asırlarda arka arkaya maruz kaldığımız çöküntüler bizi beka mücadelesine öylesine yoğunlaştırdı ki diğer konulara yeteri kadar vakit ve enerji ayıramadık" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Beykoz Cam ve Billur Müzesi Açılış Töreni"nde açıklamalarda bulundu. 
 
Türkiye'de uzun süredir hakim olan çirkin ve ruhsuz kimliksi yapı inşası dönemini sona erdirmeyi hedeflediklerini ifade eden Erdoğan, "Yatay mimarinin de yaygınlaştırmak suretiyle Türkiye'nin çehresini orta ve uzun vadede tamamen değiştireceğimize inanıyoruz" dedi.
 
"Yaşadığımız coğrafyada 200 yıllık Selçuklu, ardından 600 yıllık Osmanlı ve cumhuriyet tecrübeleriyle yaklaşık 1000 yıllık müktesebatımız var" diyen Erdoğan şöyle devam etti:
 
Sahip olduğumuz bu büyük tarih, kültür ve medeniyet mirasına hakkıyla sahip çıkamadığımız ise acı bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Sorumluluk olarak üstlendiğimiz her alanda kökü mazide olan ati anlayışıyla hareket ediyoruz. Sağlam siyasi, ekonomik, askeri güce sahip olamayan toplumların kültürlerini, sanatlarını ilimlerini yaşatmakla zorluk çektiklerini biliyoruz. Son asırlarda arka arkaya maruz kaldığımız çöküntüler bizi beka mücadelesine öylesine yoğunlaştırdı ki diğer konulara yeteri kadar vakit ve enerji ayıramadık. Son devletimizi de işte bu hercümerç içerisinde kurduk. Biz kültür sanatta da sadece kopya çeker taklit eder durumda kalarak özgürlüğümüzden uzaklaştık. Bilhassa tek parti döneminde kültürel alanda tamamen taklitçi, baskıcı ülkenin ve milletin temel değerlerle kavgalı bir zihniyetin esiri olduk. 
 
"Aileyle temeli güçlendirilmemiş, kültür sanatla tahkim edilmemiş kalkınmanın bizi götüreceği yer zevksizlik, nobranlık, bataklık ve sevgisizliktir" diye devam eden Erdoğan, atılacak adımlar Türkiye'yi bu tehdidin yörüngesinden çıkarmakta kararlı olduklarını söyledi.
 
 
 
Independent Türkçe

Diğer Yazılarımız