Gazeteci Barış Terkoğlu gözaltına alındı
Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, sabah saat 04.00'de evinden gözaltına alındı. Terkoğlu'nun, Odatv'de dün yayınlanan MİT haberi nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, savcılığa sevkedilmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de tutuluyor. Avukatlara verilen bilgiye göre, Terkoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ın sözlü talimatıyla gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesinin ise bir MİT mensubunun törensiz bir şekilde defnedilmesine ilişkin haber olduğu belirtiliyor.
 
Terkoğlu’nun sabah saatlerinde ifadesinin alınması bekleniyor.
 
Barış Terkoğlu şehit olan MİT mensubunu deşifre etmekten gözaltına alındı. Halbuki şehidimizin ismi ve soyadı açık şekilde, Odatv’nin haberinden 1 hafta önce Meclis’te canlı yayında açıklandı. Ve birçok yerde haber oldu. Biz buna rağmen soyadını kodladık. https://odatv.com/bu-haber-kac-yerde-cikti-niye-hedef-odatv-04032011.html …
 
 
Bu haber kaç yerde çıktı niye hedef Odatv
Barış Terkoğlu, devlette kripto FETÖ’cülerin nasıl yerleştirildiğini devlet raporlarını esas alarak kamuoyuna ilk duyuran gazetecilerdendir.
 
 
Söz konusu haberin birçok mecrada yayınlandığını belirten Odatv yönetimi, “Odatv o haberi yayınlarken; şehidimizin soyadını, köyünü, ailenin evi gibi bilgileri özellikle yayımlamadı. Yani… Odatv aslında bir MİT mensubunu deşifre etmedi. Sadece kamuoyunu gazetecilik saikiyle bilgilendirdi” açıklamasını yaparak, gözaltı kararına tepki gösterdi.
 
Barış Terkoğlu, 2011 yılında tutuklanmış ve 13. duruşmasında (14 Eylül 2012) yılında tahliye edilmişti.

Diğer Yazılarımız