Gazetecilerden beş ilde protesto
Türkiye Gazeteciler Sendikası, gazetecilerin tutuklanmalarını Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Adana'da protesto etti.

Türkiye Gazeteciler Sendikası, son günlerde art arda gelen gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösterdi. Adliye binaları önünde “Gazetecilik suç değildir” diyerek bir araya gelen gazeteciler, “Türkiye toplumundan ne gizleniyor” diye sordu.
 
 
 
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), gazetecilerin tutuklanmasına karşı İstanbul, Ankara, Adana, Diyarbakır ve İzmir’de basın açıklaması yaptı.
 
 
TGS, gazetecilere dönük baskılar, gözaltı ve tutuklamaları protesto etmek amacıyla Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklaması yaptı. TGS temsilcilerinin yanı sıra Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) üyeleri, Yeni Yaşam Gazetesi çalışanları ile basın meslek örgütleri ve çok sayıda gazetecinin katıldığı açıklamada, “Gazetecilik suç değildir” pankartının açılarak, “Özgür basın susturulamaz” sloganları atıldı.
 
TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna, Türkiye’nin son 15 gün içinde yine gazeteci tutuklamaları ve yargılamalarıyla gündemde olduğunu belirterek, 28 gazetecinin gözaltına alındığını, 8’inin ise tutuklandığını söyledi. Dış politikadaki gelişmeler nedeniyle gazeteciler hedef haline getirildiğini dile getiren Tuna, “Türkiye toplumuna gerçekleri ulaştırmak dışında bir şey yapmayan gazeteciler suçlu, hatta hain ilan edilmekteler. Gazetecilik kamu çıkarlarını korumak için yapılan bir meslektir. Gazeteciliğin gayesi; yönetenleri ya da bir kesimi, onların çıkarlarını korumak değil toplumun çıkarlarını korumaktır” dedi.
 
Tuna, gözaltına alınan ve tutuklanan gazetecilerle ilgili şu verileri paylaştı: “Sadece yaptıkları haberler nedeniyle 8 gün içinde Yakın Doğu Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Alptekin Dursunoğlu, OdaTv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yeni Yaşam Gazetesi Yazı işleri Müdürü Aydın Keser, OdaTv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, YeniÇağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel, OdaTv muhabiri Hülya Kılınç, Rudaw muhabiri Rawin Sterk tutuklandı. Ankara’da 3, İstanbul’da 1 Sputnik çalışanı, Edirne’de 13 yerli ve Uluslararası medya kuruluşlarında çalışan gazeteci gözaltına alındı ve serbest bırakıldılar. Son tutuklamalar ile birlikte cezaevlerindeki gazeteci sayısı 91’e yükseldi.”

Diğer Yazılarımız