Gezi Parkı'na yürümek isteyen kitleye polis müdahale etti, gözaltılar var
Gezi Parkı eylemlerinin 9. yıldönümü dolayısıyla Taksim'de toplanmalar başladı.

 
 
Polis, Gezi Parkı çevresini ve Taksim'in bazı sokaklarını kapattı. Yürüyüş yapılmasına izin vermiyor, kitleye ve basın mensuplarına biber gazı ile müdahale ediyor.
 
T24'ün haberine göre, Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyelerine polis müdahale etti ve yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.
 
Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, HDP'li Oya Ersoy ve Musa Piroğlu, TİP'li Sera Kadıgil ve Ahmet Şık TMMO İstanbul Şubesi önünden yapmayı planladığı yürüyüşü gerçekleştiremedi. Polis Taksim'e yürümek isteyen gruba kalkanlar ve biber gazı ile müdahale ediyor.
 
Taksim Dayanışması, eylemlerde hayatını kaybedenlerin aileleriyle bir araya gelerek açıklama yaptı. "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı. "O polis şiddeti bizi eksiltti, birçok arkadaşımızı yaraladı. Bugün Gezi'de kaybettiğimiz canlarımızın aileleriyle, bugün Gezi'de yaralanan o şiddete maruz kalan insanlar olarak Gezi Parkı'na gitmek, anmamızı yapmak istiyoruz. Gezi'nin 9. yılını Gezi Parkı'nda anmamıza izin verin" çağrısı yapıldı.
 
Taksim sokaklarında toplanan kalabalıklar "Gezi'de düşene dövüşen bin selam", "Her yer Taksim her yer direniş", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıyor.

Diğer Yazılarımız