İki hafta arayla iki farklı söz
25 Şubat’taki açıklamasında en geç Mayıs ayına kadar 50 milyon kişinin aşılamasını tamamlayacaklarını iddia eden Sağlık Bakanı Koca, son açıklamasında ise, “Planladığımız şekilde nüfusumuzun 50 milyonluk kısmının aşısını sonbahardan önce yaparsak” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce Mayıs’a kadar yapmayı planladıklarını söylediği 50 milyonluk aşılama için takvimi ‘fark ettirmeden’ sonbahara attı.
 
Salgının birinci yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Koca, “Saygıya layık sabrınızı daha uzun süre zorlamayacağımızı bilmenizi isterim” derken, “Planladığımız şekilde nüfusumuzun 50 milyonluk kısmının aşısını sonbahardan önce yaparsak salgın üzerimizde ağır baskı olmaktan çıkacak” ifadelerini kullandı.
 
Oysa Bakan, kısa süre önce yaptığı açıklamada aşılama takvimine ilişkin planlamaları için Mayıs ayını işaret etmişti.
 
25 Şubat tarihli Bilim Kurulu toplantısı ardından açıklamalarda bulunan Koca, “Nisan, en geç Mayıs sonuna kadar 105 milyon aşıya erişeceğimizi biliyoruz. Bu, 52,5 milyon insanımızın aşılanması demek. En geç mayıs ayına kadar bu sayıyı yakalamak istiyoruz. Mayıs sonuna kadar 20 yaş üzerini aşılamak istiyoruz” demişti.
 
2022 HAZİRAN’I BULABİLİR
 
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Covid-19 aşılama programının yavaş ilerlemesine dikkat çekerek, "Türkiye Aşı Tablosu istatistiklerine göre, günde ortalama 185 bin doz aşılama yapılmış. Bu hızla giderse, 50 milyon kişinin aşılanması 2022 yılının Haziran ayını bulacak" ifadelerini kullanmıştı.
 
12 Mart 2021, 11:42 itibariyle Türkiye’de yapılmış toplam aşı dozu toplamı 10 milyon 730 bin 744. 2 milyon 874 bin 981 yurttaşın iki doz aşılaması tamamlanmış bulunuyor.

Diğer Yazılarımız