Karamollaoğlu'ndan Osman Kavala açıklaması
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında Gezi Davası'nda Osman Kavala'ya verilen ceza konusunda açıklama yaptı.

Karamollaoğlu, "Bir sivil neyin casusluğunu yapacak? Ben bu yaklaşımda yanlışlık olduğu kanaatindeyim. Bu söylediğimi AK Parti'nin içinden söyleyen varsa burada bir hata var demektir. İktidar pusulayı şaşırdı. Ben olsam o partiden bugün istifa ederdim" diye konuştu.

Karamollaoğlu, "İktidarı kollayan hakimler bu ülkenin hukukunu koruyan hakimler olamaz. Ama hakimler yetkililerin ağzına bakarak karar verirse orada adalet olmaz. Hakimleri bu şekilde değiştirdiler. Kendileri gibi düşünmeyen hakimleri sürerlerse ortaya çıkacak vaziyet bu. Hakimler özel olarak seçiliyorlar ki iktidarın istemediği kararlar alınmasın. Kavala diye cezalandırmaya karar vermiş bu arkadaşlar. Ben Kavala'yı tanımam fikirlerini bilmem ancak usule bakıldığı zaman verilen kararların isabetli olmadığı endişesi var. Bir hakim itiraz ediyor, yüzlerce avukat karar hukuksuz" dedi ve devam etti:

"Ben adalete bugün Türkiye'de güvenmiyorum. Hakimler bunu da bilsinler bugünler geçecek."

Diğer Yazılarımız