NASA, 'Dünya'nın sonu' için tarih verdi
NASA'da araştırma yapan bir ekibin yaptığı araştırmaya göre artan Güneş radyasyonu nedeniyle Dünya'da yaşam bir milyar yıl sonra yok olacak.

NASA 'yaşamın sonu'na ilişkin tarih verdi. Buna göre artan Güneş radyasyonu nedeniyle Dünya'da yaşam bir milyar yıl sonra yok olacak. NASA'ya bağlı bir araştırma ekibinin yürüttüğü çalışmaya göre Güneş zamanla Dünya'daki oksijeni tüketecek ve yeryüzü yaşanamaz hale gelecek. Dünya'nın sonunun gelmesine ise bir milyar yıl var.
 
Araştırma ile ilgili yayımlanan makalede, Güneş ışınları nedeniyle yerkürenin 'oksijenleştiği' ancak oldukça yavaş olan bu sürecin günlük yaşamı etkilemediği belirtildi. Yapılan modellemeye göre günümüzden tam 1 milyar yıl sonra yani tarihler 1,000,002,021'i gösterdiğinde oksijen miktarı yaşanamayacak seviyelere inecek. Araştırma ekibinden Kazumi Ozaki, geliştirdikleri modeli 400 bin kez çalıştırdıklarını söyledi. Dünya yaklaşık 2.5 milyar yıl önce oksijen zengini bir gezegen olmuştu.
 
DÜNYA SANAYİ ÖNCESİ DÖNEME GÖRE DAHA SICAK
Oksijensizleşmeye bir milyar yıl var ancak insanlığın önündeki en büyük tehlike küresel ısınma ve beraberinde getirdiği iklim değişikliği. Covid-19'un getirdiği kısa süreli normalleşme de etkisini yitirdi. Karbon salınımı Covid-19 öncesi dönemlere geri döndü. Dünya sanayi öncesi döneme göre 1.5 derece daha sıcak. (Kaynak: NTV)

Diğer Yazılarımız