Skandalda H.K.G.'nin avukatı tutuklama ve gizlilik talep etti
6 yaşındaki kız çocuğunun istismarıyla ilgili H.K.G.'nin avukatı, tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında tutuklama talep etti.

 
H.K.G.’nin avukatı ayrıca dosyaya da gizlilik kararı verilmesi istedi.
 
Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikâhla evlendirmesine ve H.K.G'nin cinsel istismar maruz kalmasına ilişkin iddianame geçen hafta kabul edilmişti.
 
İddianamede H.K.G.'nin babası Yusuf Ziya Gümüşel ve annesi Fatma Gümüşel hakkında 22 yıl 6’şar ay, Kadir İstekli hakkında ise 67 yıl 10 ay hapis istenmesine karşın herhangi bir tutuklama tedbiri uygulanmamıştı.
 
''Dava mümkün olduğu en yakın tarihe çekilmelidir"
 
Davanın ilk duruşması için 22 Mayıs'a tarih verilmişti.
 
Bugün NTV canlı yayına katılan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, istismar davasının öne çekilip çekilmeyeceği sorusunda, ''Dava mümkün olduğu en yakın tarihe çekilmelidir. Örtbas söz konusuysa en ortaya çıkması lazım. Hassasiyet gereken bir konu hakkında en kısa zamanda karar verilmelidir. Sanıkların tutuksuz ya da tutuklu yargılanmasına da mahkeme karar verir'. yanıtını verdi.
 
Durmuş konuyla ilgili şunları söyledi:
 
''Büyük bir ahlaksızlık. Suçluların cezalandırılmasını temin etmek lazım. Bu mahkeme ile ilgili özel bir gizlilik kararı olmamış. Ama ne yazık ki konu şimdi ortaya çıkıyor. Sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağız. Şunu da belirtmek gerekiyor ki, bazı çevreler bunu siyaset aracı yapmamalı. Dini değerler üzerinde yıpratmaya kalkmak doğru değil. Bu mesele partilerin değil, 85 milyonun meselesidir."

Diğer Yazılarımız