AK Parti'de deprem! Cahit Özkan görevden alındı
Birleşik Arap Emirlikleri’yle (BAE) ilgili açıklamasıyla krize neden olan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan istifa etti. Özkan’ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç atandı.

AKP MYK, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplandı. ANKA’nın aktardığına göre MYK toplantısında Özkan görevinden istifa etti.
 
Twitter hesabından yazılı açıklama yayınlayan Özkan, Erdoğan’a teşekkür etti.
 
 
 
Özkan, BAE’yle yeniden ilişkiler kurulmasıyla ilgili olarak “Belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, o zaman teslim oldu” demişti.
 
Bu sözler üzerine AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter’dan yazılı açıklama paylaşmıştı: “Grup Başkanvekilimiz Sn. Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir.”
 
 
Gelişmeler sonrası Twitter’da haber başlığı paylaşan anonim hesaplar Özkan’ın istifa ettiği iddiasını dolaşıma sokmuştu. Ancak bu iddia yalanlanmıştı.
 
Özkan dün sosyal medyadan Ömer Çelik’le yan yana olduğu fotoğrafı paylaşarak, “Sıkı dostlar arasına kimse giremez…” demişti. Fotoğrafı Çelik de paylaşmıştı.
 
 
Özkan aynı günün akşamında bir de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la fotoğrafını paylaşmıştı.

Diğer Yazılarımız