Müsilaj Araştırma Komisyonu Raporu, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi
TBMM Genel Kurulu denizlerdeki müsilaj sorununun araştırılması ve önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan raporu kabul etti.

 
Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanan Genel Kurul, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Müsilaj Araştırma Komisyonu Başkanı Mustafa Demir'den Komisyonun çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.
 
Demir, raporda yer alan ve müsilaja neden olan faktörlerin yanı sıra kontrolü ve önlenmesine yönelik önerileri anlattı. Komisyonun raporu, Genel Kurul'da oylanmasının ardından kabul edildi.
 
Diğer taraftan Demirören Haber Ajansı bugün Marmara Denizi üzerinde bir gün arayla çekilen drone görüntülerinde Tuzla'da müsilajın endişe verici biçimde arttığını bildirdi. Marmara'nın Tuzla ve Kadıköy sahillerinde müsilaj önceki gün tekrar ortaya çıkmıştı.
 
Daha önce BBC Türkçe'ye konuşan Mustafa Demir, kirlilik sorununa çözüm bulunmasının çözüm önerilerinde önceliklendirildiğini söylemişti.
 
Komisyon, ileri biyolojik arıtmayla temizlenmeyen suların Marmara'ya deşarj edilmemesi gerektiğini belirtiyordu.
 
Bu nedenle yeni bir yasal düzenlemeyle Marmara Havzası'nda bulunan illerin belediyelerine İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kurma zorunluluğu getirilmesi bekleniyor.
 
TBMM'de, Genel Kurul çalışmalarına 10 Mayıs Salı gününe kadar ara verildi.

Diğer Yazılarımız